Search Issue Tracker

Duplicate

Votes

0

Found in

2017.3.0b5

2017.3.0b9

Issue ID

968969

Regression

Yes

[UI] Undo or Applying UI Prefab resets children objects position

uGUI

-

Steps:
1. Open repro scene
2. On hierarchy, select "Icon" object
3. Change transform value of the "Icon" object, e.g. Pos X = -100
4. Select "PlayerBattleUI" parent object and click Apply
OR
3. Change transform value of the "Icon" object a several times, then Ctrl+Z to undo

Actual Result: The icon goes back to X = 0 position
Expected Result: The icon stays at X = -100 position Or undo to previous one step's position

Notes: If disable either or both of the two Image objects, the bug will not occur. But these 2 images have nothing to affect the position of the Icon object
This bug cause data lost as it resets almost all children objects in a large UI prefab.

Reproducible In: 2017.3.0b9 , 2017.3.0b7, 2017.3.0b5
Not reproducible in : 2017.3.0b4, 2017.3.0b3 , 2017.3.0b2 , 2017.2.0p1

Comments (20)

  1. A1cfc8568de108b1f03ffa388998201d?d=mm

    JPLee

    Oct 26, 2018 12:19

    I've got this happening on 2017.4.11f1
    Rather annoying and still occuring bug.

  2. Af3b6fac81e646f876ad6cb5bee1e1c9?d=mm

    levlaj

    Aug 07, 2018 07:31

    For those who for some reason (for example bugs in newer versions...) cannot upgrade, there is a workaround that worked in my case: after clicking apply and the UI getting messed up, hit undo (ctrl+z), and then apply again. The second time it doesn't get messed up.

  3. 5479ee0215b31716e6231cb87d3a4ef5?d=mm

    MarianneB_Ubisoft

    Jul 20, 2018 15:44

    The problem occurred when I have a "ratio" component on it.
    I just had to remove the "ratio" component and everything works but I have to found an other way to have the right ratio...

  4. 6f59fb1e5eda5cee4d4579f10b234939?d=mm

    sfranzen

    Mar 26, 2018 17:55

    Problem is still here, and is costing me a lot of time continuously fixing it. Version 2017.3.1f1

  5. 6f59fb1e5eda5cee4d4579f10b234939?d=mm

    sfranzen

    Mar 15, 2018 18:51

    This issue is not resolved. The slider>Fill Area > Fill moves away from the rest of the slider every time I update this prefab.

  6. 471449662f4b4a1349075cc68084986b?d=mm

    Filipinjo

    Feb 08, 2018 12:48

    Problem is still here! 2017.3

  7. 471449662f4b4a1349075cc68084986b?d=mm

    Filipinjo

    Feb 08, 2018 12:48

    Problem is still here! 2017.3

  8. 1ce45212e058a0a2b54e60222d8e858c?d=mm

    Albarnie

    Feb 08, 2018 10:23

    Unity 2018.1.0b6 has come, and the bug is finally fixed!

  9. Dd0b98d3bb7958633047ee63644e2ad5?d=mm

    Shadowing

    Feb 03, 2018 10:17

    OMG I am so screwed right now. This issue exists for me too after using 2017.3.0p3 for a week now. I can't go back a version either. Already been doing work.
    Idk why this just now started happening to me.
    It messed all my UI up so i have to keep fixing it each time which takes hours. Now i found this tracker so I won't even try fixing it now. It happen 4 times in a row with in the same day. omg this bug is sooooooooo bad.

  10. E0fd74c042ece4dd263089ddc72ba813?d=mm

    Wahooney

    Jan 23, 2018 13:05

    This is still an issue, please reopen and fix asap.

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.