Search Issue Tracker

Comments (9)

  1. 82c5b059ff11aeb57292cda966dfb776?d=mm

    Kuba

    Jul 22, 2015 08:36

    ARTYSTA, FERRUS126: if you have any issues specifically with AO and you're sure you have proper lightmapping UVs (please check the case http://issuetracker.unity3d.com/issues/gi-global-illumination-baked-intensity-slash-direction-uv-maps-overlapping-causing-blotches for details) then please submit bug reports that show them. It's unlikely that this case is related to your issues.

  2. 82c5b059ff11aeb57292cda966dfb776?d=mm

    Kuba

    Jul 22, 2015 08:33

    The issue is fixed in 5.2.

  3. Ece3705b7da9b22d7391df111af3641a?d=mm

    artysta

    Jun 10, 2015 23:58

    My issues went away when I discovered that the Max Distance was a value from 0-1 (based in Units) So if you wanted the AO to effect the entire unit, that would be 1. Since moving my Distance to 0.3-0.5, I can see the AO the way I want it and all of my Black Spots issues went away.
    An AO of 4 and Distance of 0.5 looks great (for me and my game)

  4. 4163a8eefbee6da7063a00b1f062044a?d=mm

    ferrus126

    Jun 03, 2015 13:01

    After extensive trail and error I have come to the conclusion that when the Ambient Occlusion setting is greater then 0, the farther the target mesh is from the center of the scene 0,0,0 ( I put it at 2000,0,0) the worse the artifacting (black dots and distortion) of the AO in the lightmap gets. If the mesh is at 0,0,0 the lightmap renders fine.

  5. 4163a8eefbee6da7063a00b1f062044a?d=mm

    ferrus126

    Jun 02, 2015 19:06

    Having the same issue here. Tried a variety of different light map settings with no luck. Increasing the resolution does decrease the size of the black dots (they become fine points) but does not reduce the amount of them or solve the problem. I have a relatively simple mesh with simple UV's. I do notice a concentration of the black spots around the triangulated vertices.

  6. 25578702e3736b05133c34811869058f?d=mm

    mgc90403

    May 30, 2015 19:45

    Same problem here. I find enlighten stunningly buggy, incomplete, slow, with inadequate documentation or controls to better optimize performance.

  7. 6056aff97e6af42610d94c3edd6a8538?d=mm

    Pete_1061

    May 07, 2015 14:39

    Some meshes bake fine, others show this artifact. Haven't narrowed down though exactly what about the mesh throws off the baking process.

  8. Ccc78bbf4a874261c377acc56f249247?d=mm

    ds44

    Apr 21, 2015 20:54

    Same here, have to manually fix them in PhotoShop for final build.

  9. F20aabd479157c9e604017f4ee682e9d?d=mm

    Harold_83

    Apr 17, 2015 17:07

    I am having the same issue. This was a problem in Beta but it seems to have came back. I have scenes that have been fixed. After I updated to 5.0.1, I ruin my scene. I cannot get proper bakes now. If I up the rez on that mesh, the problem seems to move on to another part of the scene.

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.