Search Issue Tracker

Fixed in 2021.2.X

Fixed in 2019.4.X, 2020.3.X, 2021.1.X

Votes

1

Found in

2018.4

2018.4.32f1

2019.4.13f1

2020.2

2021.1

2021.2

Issue ID

1316819

Regression

Yes

A few frames of audio is played when VideoPlayer.Prepare() is called with audio output mode set to Audio Source

Video

-

Reproduction steps:
1. Download and open the submitted project "VideoPlayer_Bug_Report.zip"
2. Build and run for Android
3. Press Prepare

Expected result: No audio is played
Actual result: a first few frames of the Video Player's audio is played

Reproducible with: 2018.4.32f1, 2019.4.13f1, 2019.4.21f1, 2020.2.6f1, 2021.1.0b8, 2021.2.0a6
Not reproducible with: 2019.4.12f1

Reproduced on:
VLNQA00122, Samsung Galaxy S9 (SM-G960F), Android 10, CPU: NOT FOUND, GPU: Mali-G72
VLNQA00285, Samsung Galaxy J4 Core (SM-J410F), Android 8.1.0, CPU: Snapdragon 425 MSM8917, GPU: Adreno (TM) 308
VLNQA00321, Xiaomi MI 9 (MI 9), Android 10, CPU: Snapdragon 855 SM8150, GPU: Adreno (TM) 640

Does not reproduce on:
iPhone 12 Pro (iOS 14.2.1)

Notes:
The issue is only reproducible when the audio output mode is set to Audio Source
On Unity 2018.4 the issue is reproducible in the Editor as well.

  1. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2021.2):

    Fixed in 2021.2.0a18

  2. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2021.1):

    Fixed in 2021.1.9f1

  3. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2020.3):

    Fixed in 2020.3.14f1

  4. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2019.4):

    Fixed in 2019.4.30f1

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.