Search Issue Tracker

Fixed in 2021.2.X

Votes

0

Found in

2019.4

2019.4.0f1

2020.1

2020.2

Issue ID

1255803

Regression

No

References to Animation Clips in Blend Trees disappear when a new Animation Clip is added and the model is reimported

Asset Import Pipeline

-

Reproduction steps:
1. Download and open the attached project called "butterflies-e2.zip"
2. Go to Assets/Anim/anne in the Project window
3. Go to Animator window -> "Base Layer" -> "ground" -> "ground" -> "Brake" Blend Tree and observe the referenced Animation Clips
4. Got to Assets/Graphics/Models/Anim/mikeRider_movement in the Project window
5. In the Inspector window, add a new Animation Clip to the list
6. Choose "Armature|Body.Wallride.001" as the Source Take
7. Check Loop Time and Loop Pose, then click on Apply
8. Reimport the "mikeRider_movement" model
9. Observe the previously mentioned Blend Tree and all the others around it

Expected result: References to Animation Clips do not disappear
Actual result: All references to Animation Clips, which came from the reimported model, disappear

Reproducible with: 2019.4.10f1, 2020.1.6f1, 2020.2.0b3
Could not test with: 2018.4.27f1 (due to errors in Console when opening the project)

Notes:
- Reproduced on Linux, macOS, and Windows
- A reproduction video called "2020-07-31 13-01-37.mkv" is attached below

  1. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2021.2):

    Fixed in version 2021.2.0b1

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.