Search Issue Tracker

Not Reproducible

Fixed in 2020.3.X

Votes

0

Found in

2020.1.0a9

2020.3

2020.3.7f1

2021.1

Issue ID

1369680

Regression

Yes

[IL2CPP] [Android] Visual Studio does not attach to process through WI-FI when the project is exported

Mobile

-

How to reproduce:
1. Download the attached project "1090947v2.zip"
2. In the Build Settings, change to the Android platform
3. In the Build Settings, check these options: Export Project, Development Build, Script Debugging, Wait For Managed Debugger
4. Connect Android device to your PC with a USB
5. In the Build Settings, press Build And Run
6. When the build is finished, unplug the Android device from USB and have WI-FI enabled
7. Install Visual Studio 2019, if you don't have it already (https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/install/install-visual-studio?view=vs-2019)
8. In the toolbar of Visual Studio, press Run > Attach To Process
9. Select Unity Debugger and select your device

Expected result: A Visual Studio window with monitor tables is opened (build is attached to process)
Actual result: An empty Visual Studio window is opened (build is not attached to process)

Reproducible with: 2020.1.0a9, 2020.3.20f1, 2021.1.25f1
Not reproducible with: 2019.4.31f1, 2020.1.0a8
Could not test with: 2021.2.0b16, 2022.1.0a12 (errors in case 1373278)

Reproducible on:
VLNQA00022, Xiaomi Redmi Note 3 (Redmi Note 3), Android 6.0.1, CPU: Snapdragon 617 MSM8952, GPU: Adreno (TM) 510
VLNQA00288, Samsung Galaxy J7 (SM-J730F), Android 8.1.0, CPU: Exynos 7 Octa 7870, GPU: Mali-T830
N/A, Huawei - (NOH-NX9), Android 10, CPU: NOT FOUND, GPU: Mali-G78
VLNQA00001, Google Pixel 2 (Pixel 2), Android 11, CPU: Snapdragon 835 MSM8998, GPU: Adreno (TM) 540
VLNQA00316, Samsung Galaxy Note10 (SM-N970F), Android 9, CPU: Exynos 9 Series 9825, GPU: Mali-G76
VLNQA00225, Qualcomm null (SDM845 for arm64), Android 8.1.0, CPU: Snapdragon 845 SDM845, GPU: Adreno (TM) 630

Notes:
- Does not reproduce with Mono Scripting Backend
- Does not reproduce when Export Project or Script Debugging is unticked
- The device can't be seen in Visual Studio when WI-FI on Android device is off and USB is connected

  1. Response avatar

    Resolution Note (fix version 2020.3):

    Fixed in: 2020.3.24f1

Comments (1)

  1. 82103bbfe643b7ce415a5cd746db1677?d=mm

    alesrazym

    Dec 06, 2021 20:12

    +1000

    Not sure if this is the exact case I had, but now with 2020.3.24f1 debugger can attach to Android device. This was not possible for a long time, thx.

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.