Search Issue Tracker

Fixed in 9.0.0

Fixed in 8.1.0

Votes

58

Found in [Package]

7.0.1

Issue ID

1176974

Regression

No

Errors are Constantly thrown when Active Input Handling is set to Input System Package

Package: Scriptable Render Pipeline Universal

-

How to reproduce:
1. Create a new URP template project
2. Open Project Settings > Player > Active Input Handling and set it to "Input System Package (New)"
3. Play the Scene

Expected result: Editor plays the scene without any errors
Actual result: Editor is constantly throwing errors

Not reproducible with: 2018.4.7f1, 2019.2.2f1, 2019.3.0a5
Reproducible with: 2019.3.0a6, 2019.3.0a12, 2020.1.0a1
Could not test with: 2017.4(No Package Manager)

Reproducible with package versions: 6.5.3, 6.7.1, 6.9.1, 7.0.1

Workaround: Setting Active Input Handling to "Both"

Notes:
1. The issue only happens if Active Input Handling is set to "Input System Package (New)"
2. Can also be reproduced after removing URP/LWRP.
3. The issue seems to occur with every URP/LWRP version when 2019.3.0a6 or above is used

  1. Resolution Note (fix version 9.0.0):

    We disabled the runtime inputs for projects that are only using the new input system. We'll make the debug menu work when the new input system will be out of preview.

    Fixed in 2020.2.0a9 and URP 9.0.0. Please note that for the fix to work both Editor and Package versions must be matched.

  2. Resolution Note (fix version 8.1.0):

    Fixed in 2020.1.0b9 and URP 8.1.0

  3. Resolution Note:

    Fixed in 2019.3.15f1 and URP 7.3.1

Comments (21)

  1. The-Oddler

    Sep 01, 2019 15:39

    Also reproducible with 2019.3.0b1 (package version 7.0.1)

Add comment

Log in to post comment

All about bugs

View bugs we have successfully reproduced, and vote for the bugs you want to see fixed most urgently.